La bono recèto dis auriheto de la Grand de Mirèio - Regalas-vous bèn !!!
Lis Auriheto de ma Grand
- Durado : à l’entour de 3 ouro
Ingrediènt pèr aperaqui 50 auriheto :
500 gr de farino
100 gr de sucre
1 cuié à cafè de sau
1 saquetoun de levaduro
4 iòu
100 gr de burre
½ got de la
1 cuié à cafè de flour d’arangié
1 saquetoun de sucre vaniha
1 - Mescla la farino, lou sucre, lou sau, la levaduro ;
Apoundre 4 iòu batu, bèn mescla,
Bagna emé lou burre foundu dins un pau de la tousc,
Pèr acaba, ajusta la flour d’arangié e lou sucre vaniha.
Travailla tout acò pèr-fin d’óuteni uno pasto que noun empèguo i det.
2 - Faire pausa la pasto miejo-ouro vo un’ouro cuberto emé un linge.
3 – Desplega la pasto emé un roulèu à pastissarié, dèu èstre proun fino.
4 – Decoupa dei reitangle de mai o mens 10 cm x 7 cm
Faire uno fènto au mitan dóu reitangle e esquiha un cousta dóu reitangle
dins la fènto pèr òutenir uno ganso.
5 – Faire caufa 1 litre d’òli de pistacho-de-terro dins uno casseirolo prefoundo e
faire fregi leis auriheto pau à cha pau .
6 – Pausa chasco auriheto sus un papafard assourbènt (sopalin) pèr poumpa
lou gras pièi lei saupousca emé dóu sucre glaça .
Derniers commentaires