Recèto dis auriheto

7. avr., 2020

Lis Auriheto de ma Grand            

-         Durado : à l’entour de 3 ouro

Ingrediènt pèr aperaqui  50 auriheto :

 500 gr de farino

  100 gr de sucre

  1 cuié à cafè de sau

 1 saquetoun de levaduro

4 iòu

100 gr de burre

½ got de la                                                                         

1 cuié à cafè de flour d’arangié

1 saquetoun de sucre vaniha

1 - Mescla la farino, lou sucre, lou sau, la levaduro ;

      Apoundre 4 iòu batu, bèn mescla,

     Bagna emé lou burre foundu dins un pau de la tousc,

     Pèr acaba, ajusta la flour d’arangié e lou sucre vaniha.

     Travailla tout acò pèr-fin d’óuteni uno pasto que noun empèguo i det.

2 - Faire pausa la pasto miejo-ouro vo un’ouro cuberto emé un linge.

3 – Desplega la pasto emé un roulèu à pastissarié, dèu èstre proun fino.

4 – Decoupa dei reitangle de mai o mens  10  cm  x  7 cm

       Faire uno fènto au mitan dóu reitangle e esquiha un cousta dóu reitangle

       dins la fènto pèr òutenir uno ganso.

5 – Faire caufa 1 litre d’òli de pistacho-de-terro dins uno casseirolo prefoundo e

      faire fregi leis auriheto pau à cha pau .

6 – Pausa chasco auriheto sus un papafard assourbènt (sopalin) pèr poumpa

 lou gras pièi  lei saupousca emé dóu sucre glaça .