Li bono recèto dis escoulan de la chourmo

L'aiòli pèr Marius

Anchoio e fielat pèr Marius

is auriheto de la Grand de Mirèio

Li Naveto pèr Jàqui

RECETO DE LA BOURRIDO  pèr MARIUS

 

 

(Pèr 6 persouno)

 

 

          Fau : 1/2 bóudroi, 1/2 merlan, (ou alor : 6 lesco de bóudroi e 6 lesco de merlan)  1 cebo chaplado prim, fenoui, un pau d’escorço d’aurenjo, lausié, e uno grosso bolo d’aiòli.

 

_Coupa leï pèis en lesco.

_Bouta dins lou pieloun (faitout) leï pèis recubert em’un mesclage d’aigo, emé la cebo chaplado, fenoui, lausié, escorço d’aurenjo, sau e pèbre. Cuina, pau près 10 minuto.

_En mume tèms, bouta dins la soupièro de lesco de pan.

_quand lou pèis es cuech,…reserva.

_Versa un pau de bouion sus leï lesco de pan, fau que siegon just un pau imbibado.

_Alesti un aiòli.

_Dins uno casseirolo metre leï jaune d’iou, (un pèr persouno) e versa pau à –

  chapau : uno loucho de bouioun, pièi uno cuiero d’aiòli en viran à-de-rèng, e

  en delegan aquéu  mesclage.

_Metre dessubre lou fiò e vira emé uno cuiero de bos.

_Quouro la cuiero es mascado amoussa lou fiò.

_Versa aquelo crèmo sus leï lesco  de pan.

_Dreissa lou pèis sus un plat em’uno saussiero d’aiòli.

_Fau servi leï lesco de pan en proumié, pièi lou pèis  e l’aiòli.